Razbunarea vraciului, volumul 13 din Cronicile Wardstone, de Joseph Delaney Recenzie

Buna tuturor!
Astazi revin cu ultimul volum din Cronicile Wardstone intitulat Razbunarea Vraciului. Aceasta este cartea in care Tom se va confrunta cu Necuratul, lucru pe care il asteptam inca din volumul 4.
Aflam ca Grimalkin a gasit alta cale de a distruge persoana pe care o uraste cel mai mult si anume Necuratul. Ea o va pune pe Alice sa foloseasca Grimoarul extrem de periculos, gasit in biblioteca vrajitoarei romance, in volumul 10. Cine va citi un cuvant gresit, va muri pe loc, iar cine va completa ritualul va avea puteri extraordinare.

Descrierea data de editura

E al șaptelea fiu al unui fiu al șaptelea. Numele lui este Thomas J Ward și el este darul meu către județ. Când se va face destul de mare, ti-l voi trimite. Antrenează-l bine. Va fi cel mai bun ucenic pe care l-ai avut vreodată și el va fi ultimul tău. Acestea au fost cuvintele mamei lui Tom adresate vraciului din Comitat.

Parerea mea

Aceasta carte este povestita din perspectiva lui Tom Ward, care va fi nevoit sa infranga Necuratul. Din fericire ritualul conceput de mama lui Tom nu va mai fi necesar, fiind unul destul de greu de indeplinit. Ritualul presupunea sacrificarea lui Alice pe muntele Wardstone. Pentru inceput degetele trebuiau taiate si aruncate in foc. Taierea degetelor mari ale unei vrajitoare insemna pierderea respectului, atragerea asupra ei de batjocorire pe lumea cealalta. Apoi cu ajutorul cutitului adus de Alice din Intuneric, Tom trebuia sa ii scoata inima din piept, iar cand inca batea, trebuia aruncata si ea in foc. Pe durata acestui ritual, persoana sacrificata trebuia sa stea tacuta, altfel totul ar fi fost in zadar.Din nefericire, in timp ce Alice citea din Grimoar, i se va arata Lukrasta, magul care a incercat pentru prima data citirea grimoarului, despre care se crezuse ca a murit. Deoarece se va expune la prea multa magie neagra, Alice va deveni o vrajitoare rea, plecand impreuna cu Lukrastra. Cum va pune capat Necuratului fara Alice? Ea este pierduta pe vecie? 

 Puncte tari

Puncte slabe

O recomand, sau nu?

Da, o recomand. Am recenziat aici toata seria, am dat tututor cartilor 5 stelute. Ma bucur ca am terminat-o si am impartasit-o cu voi. Pentu volumul in limba romana sunt sigura ca mai avem mult de asteptat, dar nu avem ce face decat sa asteptam. 

Etichete: , , , , ,