STUDIU: Motivele pentru care romanii nu merg periodic la stomatolog

In ciuda faptului ca in Romania exista aproximativ 15.000 de cabinete stomatologice, studiile au demonstrat faptul ca romanii nu acorda importanta controalelor dentare periodice. Mai precis, 58% dintre acestia ajung la dentist cel mult o data pe an, iar o buna parte din populatia rurala nu a fost niciodata intr-un cabinet stomatologic.


Care sunt motivele pentru care romanii nu pun pret pe sanatatea dentara? Din ce cauze acestia nu merg periodic la control? Citeste acest aritcol pentru a afla raspunsurile la aceste intrebari.

Iata care sunt cele 3 motive pentru care romanii nu merg la dentist:


1.Nu se confrunta cu dureri
Principalul motiv pentru care romanii nu merg periodic la dentist este acela ca nu se confrunta cu dureri. Multi oameni considera ca o afectiune dentara reprezinta cu adevarat o problema atunci cand apar durerile sau cand acestea persista. Cu toate astea, la fel ca in cazul sanatatii generale, nu trebuie sa mergi la medic doar atunci cand ai de a face cu o urgenta. Totusi, daca esti una dintre aceste persoane, ar trebui, cel putin, sa optezi pentru un cabinet stomatologic dotat cu echipamente  si aparatura moderne. In acest sens, poti accesa site-ul https://www.clinicadrmelnic.ro/urgente-stomatologice-bucuresti/ pentru a lua imediat masuri in privinta urgentelor dentare. De asemenea, tot aici te poti programa pentru o consultatie.

2.Sunt nemultumiti de servicii
Un alt motiv pentru care romanii evita sa viziteze periodic medicul stomatolog este nemultumirea pentru serviciile care li se ofera. Fie ca acestea sunt prea costisitoare, fie ca trebuie sa astepte prea mult timp pentru a primi tratamentul de care au nevoie, cert este ca aceasta nemultumire ii determina sa nu acorde importanta necesara sanatatii lor dentare. Cu toate astea, exista o multime de clinici unde serviciile sunt ireprosabile, iar clinica Dr Melnic este una dintre ele. Drept urmare, daca te incadrezi in aceasta categorie, informeaza-te si alege cel mai bun cabinet pentru nevoile tale.

3.Educatia medicala lipseste
Bineinteles, faptul ca educatia medicala lipseste in cazul multor persoane este una dintre cauzele pentru care oamenii nu merg la dentist. In aceasta privinta, cel mai important este sa te informezi. Avand in vedere ca in ziua de astazi poti gasi orice informatie in mediul online, depinde doar de tine sa cauti efectele pe termen lung pe care le poate avea lipsa ingrijirii dentare asupra sanatatii tale si, desigur, sa iei masuri in acest sens.

Iata, deci, care sunt principalele motive pentru care romanii nu viziteaza periodic medicul stomatolog.