Totul despre Cronicile Wardstone scrise de Joseph Delaney

Buna tuturor!
Cu toate ca este imposibil, poate inca nu stiati ca sunt o mare fana a Cronicilor Wardstone scrisa de Joseph Delaney. Inainte de a o incepe am avut destul de multe intrebari carora le-am gasit un raspuns de-a lungul timpul. Pentru cei ce doresc sa inceapa seria voi raspunde celor mai frecvente intrebari.


Cate carti are seria?

Cronicile Wardstone contin 13 carti principale:Ucenicul Vraciului, Blestemul Vraciului, Sacrificiul Vraciului, Batalia Vraciului, Greseala Vraciului, Cosmarul Vraciului, Sacrificiul Vraciului, Destinul Vraciului, Eu sunt Grimalkin, Sangele Vraciului, Povestea lui Slither, Alice, Razbunarea Vraciului, dar mai contine alte 3 carti aditionale povestite din perspectiva lui John Gregory, cel putin asa am inteles, deoarece eu nu le-am citit inca. Seria se mai continua cu o trilogie numita Cronicile Starblade alcatuita din titlurile: A new darkness, Dark Army, Dark Assasin. Deci in total 19 carti, care mai de care mai interesante.

Cate carti sunt disponibile in Romania?

In Romania au fost publicate la editura Corint Junior 13 carti, pana la volumul 11 si cartile aditionale Amintirile Vraciului si Povestirile Vraciului-Vrajitoarele. Restul cartilor sunt disponibile in limba engleza pe Elefant, Okian sau Books-Express. Sa speram ca editura va continua seria, dar le recomand si pe cele in limba engleza deoarece au un limbaj usor de inteles.

Carei grupa de varsta ii este destinata seria?

Poate multi s-au lasat indusi in eroare de avertismentul de pe coperta:"A nu se citi dupa miezul noptii." , care dupa parerea mea este putin exagerata, dar stiu ca este pusa pentru marketing. Dupa parerea mea varsta ar fi de aproximativ 12+ ani, dar pentru copii care nu se sperie de fantome. Nu este horror, nu are descrieri ciudatele, dar te infioara uneori. Este dedicata totodata si adultilor.


Acestea au fost lucrurile pe care le-am avut de spus despre seria Cronicile Wardstone scrisa de Joseph Delaney. Daca ai alte intrebari, lasa-le in casuta de comentarii.

Etichete: , , , ,