Greseala Vraciului, volumul 5 din Cronicile Wardstone, de Joseph Delaney

Buna, tuturor!
Astazi voi recenzia a cincea carte din Cronicile Wardstone de Joseph Delaney. Seria aceasta de carti face parte din literatura fantastica si este adresata adolescentilor iubitori de actiune.

Descrierea facuta de editura:

Actiunea din Gresela Vraciului se petrece tot in Comitat, de aceasta data insa foarte aproape de golful Morecambe si de Tinutul Lacurilor Coniston, Cartmel, Lancaster si nisipurile golfului, precum si canalul Lancaster-Kendall sunt cateva dintre locurile reale, dar, o data in plus, locurile se schimba dupa voia povestitorului. Locatia morii cu apa, cu mlastinile ei pline de vrajitoare, a luat nastere din imaginatia autorului. Comitatul devine un loc tot mai periculos pe zi ce trece, asa incat Tom este trimis de magistrul sau in nord, pentru a studia timp de cateva luni cu un alt vraci, Bill Arkwright. Metodele acestuia sunt mai neortodoxe, dar a pregatit la vremea lui multi ucenici, iar acum a venit timpul sa faca acelasi lucru si pentru Tom. Cand Cel Rau isi trimite fiica, pe cumplita vrajitoare Morwena, sa-l ucida pe baiat, Bill face o greseala, fiind capturat de catre Morwena, iar Tom e nevoit sa-si infrunte singur dusmanii. Vraciul si Alice ii sar in ajutor, dar oare vor putea infrunta o asemenea putere intunecata? Iar greseala Vraciului aduce Intunericul mai aproape de victoria finala.


Parerea mea.

Inca din a patra carte Diavolul, Cel Rau, a fost inviat de catre vrajitoare cu scopul de a se razbuna pe Tom Ward. In trei zile vrajitoarele si-au pierdut controlul asupra Necuratului, care incepe sa actioneze pe cont propriu, insa interesul fata de Tom nu scade. Tanarul Ward este trimis de catre batranul John Gregory in nord, la fostul sau ucenic, Bill Arkwright, acum devenit vraci, pentru a fi antrenat. Ajuns la moara lui Bill, Tom realizeaza ca acesta avea metode diferite fata de cele ale vraciului Gregory. Lui Bill ii placea sa termine odata pentru totdeauna cu dusmanii, asa ca alegea sa ii omoare, nu sa ii tina in puturi. In acest tinut sunt introduse alt fel de vrajitoare, cele de apa, care sunt foarte periculoase, mai ales in apropierea mlastinilor. Intr-o zi tanarul Ward se va intalni cu Morwena, fiica Necuratului, care a fost pusa sa il ucida. Tom va scapa, insa din pacate, Bill va fii capturat de ea. Oare Tom va reusi sa il salveze pe Bill cu ajutorul magistrului sau si a lui Alice? Dar cel mai important, va putea sa se salveze pe el insusi de Cel Rau?


Puncte tari

Puncte slabe

O recomand, sau nu?

O recomand cu mare drag, insa nu doar aceasta carte, ci toata seria, pe care abia astept sa o termin si sa o recenziez aici, pe blog. De la mine primeste astazi 5 stelute.



Unde o pot gasi la cel mai mic pret?

Eu am citit-o in format electronic gratuit, insa daca doresti sa o cumperi o poti gasi aici, la cel mai miic pret.


Unde pot gasi restul cartilor?

Daca te intereseaza parerea mea despre celelalte patru carti, le gasesti aici, aici, aici si aici.
Daca ti-a placut recenzia mea, nu uita sa te abonezi pentru a nu rata si urmatoarele articole.




Etichete: , , , , , ,