Ai TRIPLETI? Iata 5 modalitati EFICIENTE pentru a gestiona situatia!


Daca esti mamica, stii exact cat de dificila poate deveni, uneori, cresterea copiilor. Atunci cand ai mai mult de un micut, lucrurile se complica, iar viata ta deprinde un ritm alert, pauzele si momentele de respiro fiind un lux. Daca mamele de gemeni sunt, adesea, admirate pentru vointa si efortul de care dau dovada, cele care au tripleti reprezinta adevarate eroine. Daca este si cazul tau, citeste, in continuare, acest articol.

Afla cum poti gestiona EFICIENT situatia, pentru ca tu si cei 3 micuti sa aveti zile placute si linistite impreuna!

1. Achizitioneaza accesorii special create pentru nevoile voastre!

Daca, in trecut, mamicile de tripleti erau nevoite sa se adapteze si sa improvizeze, in ziua de azi poti gasi o gama larga de accesorii si produse special concepute pentru tine si micutii tai. De exemplu, un carucior pentru tripleti este un must-have. Poti sa dai click pentru detalii aici, unde vei gasi carutul perfect! In plus, poti apela la solutii ingenioase, care iti vor usura, in mod semnificativ, munca zilnica, cum ar fi biberoanele hands free sau pernele speciale pentru alaptat.

2. Adapteaza-ti locuinta!















Spatiul in care va desfasurati activitatile zilnice este extrem de important. Acesta iti poate usura sau ingreuna munca, in functie de cum il gestionezi. De aceea, este recomandat sa apelezi la ceea ce se numeste “babyproofing the house”. Mai exact, ia toate masurile necesare pentru ca micutii sa nu poata accesa lucrurile pe care le-ar putea deteriora sau care i-ar putea rani. De asemenea, va trebui sa fii foarte atenta in ceea ce priveste obiectele tale personale. Cei mici sunt imprevizibili si nu poti sti niciodata cand iti “fura” telefonul mobil si il scapa pe gresie. In caz ca acest lucru, totusi, se intampla, https://mobilefix.ro/ iti poate oferi o solutie rapida. In plus, nu uita sa te asiguri ca odraslele tale au, totusi, acces la cele necesare. 

3. Fa-ti un program!


Spre deosebire de mamicile care isi cresc, pe rand, copiii, tu vei fi nevoita sa gestionezi situatia in acelasi timp. Micutii au nevoi asemanatoare, simultan, astfel ca iti va fi destul de greu sa ramai organizata, daca nu ai un plan concret. Asadar, este indicat sa tii un jurnal, in care sa iti notezi sarcinile zilnice, pentru fiecare micut in parte. Ai grija sa nu neglijezi niciunul dintre copii si sa le oferi acestora tot ce au nevoie!


4. Nu iti fie frica sa ceri ajutor!


Statutul de mama de tripleti poate fi coplesitor. Chiar daca iti doresti sa fii independenta si sa te descurci pe cont propriu, nu iti fie teama sa ceri ajutor, din cand in cand. Apeleaza la bunici, cunostinte de incredere sau chiar la o bona, daca simti nevoia. Poti delega o parte dintre responsabilitati, pentru a putea sa te concentrezi pe cele esentiale.


5. Gestioneaza eficient bugetul!



O familie in viata careia apar trei copii, in acelasi timp, se poate confrunta cu dileme, din punct de vedere financiar. Daca nu ai avut grija de acest aspect, pana in prezent, este timpul sa o faci. Calculeaza cheltuielile lunare si incearca sa te incadrezi intr-o anumita suma, de fiecare data. Astfel, nu vei avea probleme financiare, pe termen lung.

Asadar, daca esti mamica de tripleti, ia in considerare toate aceste sfaturi utile si, nu in ultimul rand, bucura-te in permanenta de cei trei micuti!