Mai las-o moale cu fantomele de Megan Crewe Recenzie

Buna tuturor!
Zilele trecute am fost in cautare de noi carti, iar titlul acesteia mi-a strigat " citeste-ma, citeste-ma". Autoarea este noua pentru mine, imi place cum povestete, insa aceasta carte nu a fost tocmai pe gustul meu. Nu zic mai multe, te las sa citesti argumentele mele.

Cateva lucruri despre autoare

Ca mulți autori, Megan Crewe constată că este mult mai dificil de scris decât să facă lucrurile. Câteva fapte clare: ea trăiește în Toronto, Canada împreună cu soțul și fiul ei (și uneori spune "eh"), îi îndrumă pe copii și adolescenți cu nevoi speciale și a petrecut ultimii șase ani studiind kung fu. probabil fi frumos cu ea. Ea a realizat povesti despre magie și spirite și alte lucruri care, dacă înainte, a știut să scrie cuvinte pe hârtie. Aceste zile povestile sunt mult mai lungi.

Primul roman al lui Megan, GIVE UP The Ghost, a fost selectat pentru Premiul Sunburst pentru Literatura Canadiană a Fantasticului. Al doilea, "THE WAY WE FALL", a fost nominalizat la premiul White Pine Award și a făcut din Lista Organizațiilor Internaționale de Reading a Tinerilor Adulți. Trilogia ei "Lumea căzută" (CALEA NOI FĂSURĂ, VIEȚILE VOR FI LUCRATE, LUMILE CARE FACEM) este acum completă și are o nouă trilogie în octombrie 2014, începând cu EARTH & SKY. Cartile ei au fost publicate in traduceri in mai multe tari din intreaga lume. De asemenea, a publicat scurte povestiri în reviste precum On Spec și Brutarian Quarterly. 

Descrierea facuta de editura

Singurii prieteni ai lui Cass McKenna, o fată de şaisprezece ani, sunt cateva fantome: a surorii ei şi a catorva foşti colegi de şcoală. Fantomele nu sunt deloc complicate şi poţi avea incredere in ele. Mai mult decat atat, ele pot afla secretele compromiţătoare ale celor din jur... iar lui Cass ii place să ştie totul despre colegii ei ingamfaţi.
Insă cand Tim, vicepreşedintele consiliu lui de elevi, descoperă secretul lui Cass – acela că poate să comunice cu fantomele –, situaţia tinde să se schimbe. El ii cere sprijinul ca să intre in legătură cu mama lui, moartă de curand, iar ea, după indelungi ezitări, sfarşeşte prin a fi de acord. Pe măsură ce-l cunoaşte mai bine pe Tim, Cass are surpriza să constate că acesta nu este un băiat atat de rău precum crezuse ea pană atunci şi că, intr-adevăr, avea mare nevoie de ajutorul ei. Să fie aceasta cea mai bună ocazie să se imprietenească din nou cu cei vii... ?

Descrierea mea

Personajul principal, Cassie in varsta de aproape 17 ani, are abilitatea de a vorbi cu fantomele, afland acest lucru in urma cu 4 ani. Zilnic vorbeste cu fantoma surorii sale Paige, care a murit inecata cand avea numai 16 ani. Cassie era o persoana retrasa, singurii prieteni de la scoala fiind fantomele Norris si Bitzy.Lucrul pe care il iubea cel mai mult era demascarea oamenilor falsi, fiind ajutata de cele doua fantome. Acest lucru a inceput atunci cand prietena ei cea mai buna, Danielle, a aruncat niste zvonuri urate, dar neadevarate despre ea in scoala. Firul povestii se schimba cu aparitia lui Tom, vicepresedintele consiliului de elevi, care si-a pierdut mama cu ceva timp in urma. Cel din urma afla despre puterile lui Cassie, cerandu-i o mica favoare, sa ia legatura cu mama sa.

Puncte tari

Puncte slabe

O recomand, sau nu?

In opinia mea, (cu toate ca am vazut-o recomandata de multi) nu cred ca merita citita. Nu regret ca am citit-o, insa nu cred ca am invatat ceva din ea, pe langa lucruri de genul:"sa nu vrei raul celuilalt", "sa stai cu nasul in farfuria ta". De la mine primeste trei stelute cu indulgenta.


Voi ce ati mai citit in ultima vreme?




Etichete: , , , , ,