Trei coroane intunecate de Kendare Blake Recenzie

Buna tuturor!
Despre trei coroane intunecate am auzit multe, multe lucruri frumoase. Am aflat ca ar exista si o trilogie, dar care nu este inca tradusa si in romana, iar ar doilea volum ar trebui sa apara prin octombrie la editura Leda Edge. Eu abia il astept si sunt sigura ca va fii mult mai bun decat primul.







Produs publicat in 2017 de Corint

Data aparitiei: Martie 2017

Tip coperta: Brosata

Numar pagini: 368






Descrierea facuta de editura

In fiecare generatie de pe insula Fennbirn se naste un set de triplete: trei regine, toate mostenitoare cu drepturi egale la coroana si fiecare posedand puteri magice mult ravnite.
Mirabela stapaneste cele patru elemente, e capabila sa starneasca valvatai lacome de foc sau furtuni violente doar pocnind din degete. Katharina este o otravitoare si poate inghiti cele mai ucigatoare veninuri fara sa simta aproape nimic. Arsinoe domina natura si despre ea se spune ca ar avea harul de a face sa infloreasca cel mai rosu trandafir si sa imblanzeasca cel mai aprig dintre lei. Dar pentru a deveni Regina Incoronata nu e nevoie doar de originea regala. Fiecare sora trebuie sa lupte pentru asta. Si nu e doar un joc in care cineva catiga sau pierdeā€¦e o lupta pe viata si pe moarte. In noaptea in care surorile implinesc saisprezece ani, batalia incepe.
Ultima regina ramasa in viata primeste coroana.


Parerea mea

Actiunea este plasata intr-o lume imaginara, mai exact o insula. Femeile erau la conducere, iar barbatii erau neinsemnati. Dupa cativa ani de la domnie, regina este binecuvantata de catre Zeita cu un set de triplete. Dupa nastere, regina impreuna cu regele vor pleca pe o insula izolata, deoarece nu au voie sa isi creasca fetele. Dupa ce vor creste, acestea vor si separate pana la varsta de 16 ani, cand se vor revedea, dar pentru a se razboi pentru coroana. Cea mai puternica va castiga, celelalte doua vor muri incercand. Cartea este povestita cu 4 luni inainte de marea confruntare a celor trei regine: Katherina, regina toxica, care poate inghiti orice otravuri fara a se simti rau, Arsinoe, regina naturalista, care poate face orice floare sa infloreasca, care are natura ca si aliat, iar ultima, dar nu cea din urma, Mirabella, regina elementara, cea care poate controla vremea, focul si apa. Ne este prezentat progresul fiecareia, lucrurile prin care trec si mai ales puterile pe care le detin.

Puncte tari

Puncte slabe

O recomand, sau nu?

Da. Daca esti fan SF si fantasy, cu siguranta iti va placea. Cu bune si cu rele, am scris mai sus despre ea, iar in final i-am acordat 4 stelute din 5.
Voi ce mai cititi? Ati citit aceasta carte?

Etichete: , , , ,